26. jan. 2012

Utfordring: Vis meg din pom-pom (og jeg sier hvem du er - hvis jeg får lov...)
Jeg lovet i dette innlegget at jeg skulle komme tilbake til pom-pom'er. Jeg lovet også at pom-pom'er er billige, morsomme og enkle å lage. Nå skal jeg prøve å underbygge mine påstander.

Bekreftelsen på at jeg har rett, er det dog bare dere som kan gi meg...

Derfor gir jeg dere innledningsvis følgende utfordring:
  1. Lag en pom-pom (eller flere) ved hjelp av instruksjonene som følger
  2. Ta bilde av resultatet - gjerne ferdig "montert" hvis den skal pynte opp noe spesielt eller du skal gi den bort på noen måte
  3. Send bilde(r) til meg på e-post (link øverst til høyre på denne siden).
  4. Skriv gjerne en kommentar: Var det enkelt? Var det morsomt? Hvem vil du gi den til? Hvorfor? (Jeg vil jo tenke at MAMMA er en het kandidat i disse dager...).
Bilder jeg mottar blir publisert her på bloggen hvis jeg får lov (du kan selvsagt være anonym hvis du vil).

Her ser du bidragene som er publisert.

Er du med?!

Dersom flere blir med, så lover jeg å gå på jakt etter en premie som trekkes blant alle som deltar.

...

Dette trenger du for å lage en liten gi-bort-pom-pom:
Fire ark silkepapir i størrelse cirka 12,5 x 25 cm (eller servietter, eller avispapir... kommer tilbake til dette), en saks, en frysestrip (eller ideelt sett blomstertråd, men hvorfor ikke prøve med det du muligens har i skuffen allerede?).


Silkepapir får du kjøpt for en rimelig penge på hobbybutikker og for eksempel Nille (cirka 20 kroner for en pakke). Jeg har brukt ark med to ulike fargenyanser og lagt dem annenhver gang, det gir en fin effekt.

Slik gjør du:

Start med å legge de fire silkearkene oppå hverandre. Du skal brette hele bunken som en vifte (trekkspill). Start med å brette en fold på ca 1 cm fra den korteste siden. Fold frem og tilbake til du har "trekkspillet" ditt. Trykk hver fold godt ned.


Når du har brettet ferdig, ta en frysestrip og bøy over midten. Vri til slik at den holder den foldede viften sammen, men ikke altfor stramt. Da blir det vanskelig å dra ut papirene. (Det ideelle er å bruke blomstertråd, som gir deg mer å holde i og mer å feste pom-pom'en med når du er ferdig).


Med saksen klipper du til endene på bunken: Avrundede eller i spiss etter smak og behag.


Sånn omtrent skal det se ut:


Nå er du klar for å folde ut pom-pom'en! Hold i stripsen, åpne den ene siden som en vifte og start med å løsne det øverste arket. Løft arket forsiktig ved å jobbe deg innover mot midten med fingrene. Dette kan føles litt utfordrende i førsten, men gi ikke opp - det er heller ikke krise om du river papiret litt! Det vil ikke synes til slutt.


Når du har fått "reist" det første arket på den ene siden, gjør det samme med det øverste arket på motsatt side.

Arbeid deg gjennom ark for ark, annenhver gang høyre og venste, til alle arkene er "oppe".Det finnes flere instruksjonsvideoer på YouTube om du føler å se "fluffingen" live. Søk for eksempel på "tissue pom pom how-to".

Dandér rosetten med fingrene til du er fornøyd. Det ferdige resultatet blir noe à la dette:


Pom-pom'en kan du bruke til å pynte opp for eksempel en gave eller en vinflaske. Vri på en ekstra frysestrip for å forlenge "stilken", så blir den lettere å feste. Lager du flere, kan du sette dem sammen til en bukett, for eksempel ved hjelp av piperensere. Bare fantasien setter grenser!

Her et eksempel på en litt mer "maskulin" variant med spisse ender:


Jeg har eksperimentert litt (med hell, synes jeg selv...☺) med alternative typer papir som de fleste av oss allerede har i hus:

Her brukte jeg rett og slett en serviett:


Servietten brettet jeg ut og klippet over på midten. Deretter dro jeg fra hverandre "lagene" og la dem fire stykk oppå hverandre annenhver mønstret og hvit (mønstret øverst). Brukte størrelsene som de var, og gjorde nøyaktig det samme som beskrevet over.

Og her - samme framgangsmåte med to avissider fra Dagens Næringsliv (!)..:


Nuh. Dere ser vel at det er enkelt? At det kan gjøres billig? At det er morsomt?

Tilbake til utfordringen:
Jeg vil altså vedlig gjerne se hva DERE kan gjøre med en pom-pom eller flere. Send meg bilder på e-post, og jeg publiserer dem her på bloggen.

Gleder meg til å bli pom-pom'et!!! ☺

2 kommentarer:

  1. Dette var perfekt inspirasjon for meg som driver å planlegger bryllup i dag! Tusentakk for at du deler, og gøy å komme over en litt anderledes blogg!

    SvarSlett
  2. Har linket til deg og utfordringen i et innlegg, håper du syns det er greit :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...