2. mai 2012

Gjør en photobooth photoshoot med props!Fotobokser var en viktig del av min ungdomstid. I ettertid har de også blitt en viktig kilde til dokumentasjon fra tenårene. Den gangen var fotobokser ramme alvor med hvit leppestift, gjerne en venninne eller to klemt inntil ansiktet og hjemmestripet lugg som sto rett til værs takket være Clynol hårspray. Jeg smiler fremdeles når jeg går forbi en fotoboks. Minnene (og bildene!) fra turene til fotoboksene i Bergen er ubetalelige...

Nok mimring. Til poenget:

Fotografering kan være gøy. Med props - det vil si rekvisitter på norsk - blir det kjempegøy! Seksåringen og jeg skulle bare teste ut konseptet (som en videreføring av barte-testen i forrige innlegg), og vi lo MASSE. Jeg kan nesten garantere at med flere "fotomodeller" til stede vil det bli bortimot hysterisk. Dette er en super "greie" å gjøre for eksempel i selskaper. Barna kommer til å elske det. Og de vil elske det enda mer om voksne blir med!

Hos Oh Happy Day fant jeg en hel drøss med flotte og morsomme fotorekvisitter som jeg kunne laste ned og printe ut helt gratis (du finner linkene i slutten av innlegget):


Oh Happy Day gir en utførlig instruksjon i hvordan du gjør rekvisittene solide med montering på skumplast. Det kan nok helt klart være en fordel å gjøre det solid hvis mange (og små barn) skal bruke rekvisittene.

Jeg skulle som nevnt bare gjøre en test, så jeg printet mine props på vanlig hvit basiskartong fra Panduro, skjærte dem ut med hobbykniv (en god saks gjør også jobben!) og festet dem med tape til grillspyd av tre. Det fungerte helt fint for min bruk.


Så satte jeg opp min enkle "Photo Booth" med en krakk og et stykke stoff på en dør på et sted i leiligheten med godt dagslys.


Om jeg skal gjøre dette igjen (og det er jeg temmelig sikker på at jeg skal!) så vil jeg trolig velge et bakgrunnsstoff  i en morsom farge eller med enkelt mønster.

Alt klart for fotografering!


Seksåringen løp begeistret fram og tilbake og ville bli fotografert med ulike rekvisitter. Jeg kunne ha laget mange flere, og vi kunne trolig ha holdt på i timevis!

Mamma måtte også til pers (nå føler jeg virkelig at jeg byr på meg selv her!)...


Jeg avstår fra å kommentere modellen, men legg merke til den kule, slitte passfoto-looken på bildeserien! "Hemmeligheten" deler jeg SELVSAGT også med dere:

La Photocabine - en GRATIS APP for iPhone som lar deg ta gode, gammeldagse fotoboks-bilder (med "rusk på linsa" og alt)!

Hvor genialt er ikke det?!? (Dessverre er det ingen versjon for Android, men har du webkamera, så kan du bruke La Photocabine med PC).

Du kan velge om du vil ha ut bildene i farger eller sort hvitt, og om du vil ha dem i oppsett 2x2 som over, eller i en klassisk remse som her:


Bildene fra La Photocabine er nok først og fremst ment for deling via mms og sosiale medier. Kvaliteten er derfor ikke super (jeg har kun prøvd iPhone-appen, ikke webkamera). Men en testutskrift av min egen bildeserie på 10x15 cm fotopapir gav helt fint resultat. Jeg ser ut som om jeg har kommet ut av en gammel, fransk fotoboks! ☺

Et lite ekstra tips vedr iPhone app'en: Husk å lagre for hver gang du tar en bildeserie! Det glemte jeg... Ref det litt mindre entusiastiske uttrykket til seksåringen på siste shoot ("Bare en til, vennen min!")... ☺

Selv har jeg fått et helt lite ras av ideer mens jeg har holdt på med dette: Festlige party-innslag, "proppede" profilbilder, invitasjoner, scrapbook-ideer, julekortidéer (familiebildet blir noe ganske annet med noen props!☺) og mye mer. Målet med dette må jo være å dele og gi det videre i en eller annen form ("share the fun"). Jeg håper jeg har klart å "smitte" noen andre med inspirasjon også!

Her er linker til fotorekvisittene (zip-filer inneholdende pdf-filer) som du laster ned enkelt og helt gratis fra fantastiske Oh Happy Day:

http://ohhappyday.com/2011/05/photobooth-props-diy-and-free-printable-2/ :

http://ohhappyday.com/2011/06/photobooth-props-set-2-free-printable/ :

http://ohhappyday.com/2011/10/photobooth-props-set-3-free-printable/ :

http://ohhappyday.com/2011/12/holiday-photobooth-props-free-printable/

Linker til barter og trutmunner finner du i mitt forrige innlegg.

Og enda mer om "Photobooths" (mange tips og ideer til gjennomføring!):
http://ohhappyday.com/category/photobooths/

Have FUN! ☺

P.S.
Jeg blir umåtelig glad for en kommentar hvis du liker dette. Og send GJERNE et bilde (eller link) dersom inspirasjon herfra resulterer i en fotoshoot hos deg! ☺


10 kommentarer:

 1. Så morsomt!! Sitter her og humrer, dette tror jeg jr vil like ;-) Æ printa ut bartene du hadde i forrige innlegg, klipte ut en og satte på sugerør i vannglasset til jr= morsom middag for alle da han skjønte ka æ hadde gjort;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mayen! Hvis junior syntes det var morsomt med sugerør-bart, så kommer han garantert til å digge dette! ☺ Så gøy at du prøver ut tipsene mine i praksis - og forteller meg om det! Tusen takk!

   Slett
 2. Helt fantastisk, og akkurat i rette stilen/humoren! Her skal det bli GØY! App'en er på nedlasting til iphonen, neste ut er prop'sene - tusen takk for seriøst morsom deling :))) *gledermegfordervet*

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

   Slett
 3. Herlig - jeg føler at det ligger an til MYE moro i heimen din!!! Entusiasmen i kommentaren din er bare fantastisk. Du gjør meg veldig glad. Tusen takk! ☺

  SvarSlett
 4. Jeg digger bloggen din! jeg skjønner ikke hvordan du kommer over alt dette :)

  Men takk for alle de gode tipsene dine, dette skal helt klart prøves ut og blir lagt ut på bloggen om resultatet blir bra :)

  Ha en fin fin dag!
  Julie

  SvarSlett
 5. Å jøje meg som jeg lo av de siste bildene av sønnen din, med din kommentar: Bare en til vennen min. Hvor ofte har jeg ikke sagt det selv bak kameralinsen min. Tusen takk for inspirasjon. Dette kommer vi definitivt til å gjøre en regnværsdag.

  SvarSlett
 6. I love your ideas!!! I will follow your blog for sure :D

  SvarSlett
 7. Var innom her igjen. Planlegger en photo session med ungene. Jeg ler like godt hver gang jeg ser bildene av sønnen din. Jeg har noen bilder fra barndommen som jeg fniser av bare jeg tenker på dem. Bla et av meg og min bror som pappa tok i det vi kom ut av en spøkelsestunnel. Vi ser ut som vi er skadet for livet. Sannheten er at jeg hadde lukkete øyne gjennom hele tunnelen og min brors hår alltid stod rett til værs på den tiden :-D Lurer på om disse bildene av sønnen din blir sånn tenke på dem og le bilder for ham når han er voksen.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...