13. mai 2012

To pin or not to pinEn av verdens raskest voksende uglebestander..? ☺

Bare for gøy - en illustrasjon på cirka hvor mange ganger bokmerke-uglene mine har blitt lastet ned (tallet tidlig i kveld var 180 nedlastinger). I og med at hver nedlasting inneholder fire ugler, kunne illustrasjonen faktisk vært tre ganger så lang! Jeg synes det er HOOOTROLIG gøy at uglene mine sprer seg, og jeg håper at noen av dem også blir gitt videre - slik intensjonen var da jeg også laget et kort å putte dem i. Kanskje har uglekortet mitt bidratt til å gjøre noen glad. En herlig tanke!

Det er en god stund siden sist jeg nevnte eller gav en status på Eksperimentet Gi det videre i 2012. Jeg satte meg noen mål da jeg startet "markedsføringen" av denne bloggen i januar, og for å være helt ærlig: Å drive trafikk har vist seg å være mye vanskeligere - og mer tidkrevende - enn jeg hadde trodd. Jeg har på ingen måte gitt opp, men jeg har et godt stykke igjen å gå. For å nå hovedmålet mitt (en bloggsponsor til inntekt for et godt formål) trenger jeg flere besøkende, flere følgere, flere kommentarer og flere nedlastinger som bevis på engasjement. Min viktigste jobb er selvsagt å fylle bloggen med godt innhold for de besøkende, men jeg må også jobbe parallelt med å "spre budskapet". Om jeg ikke lykkes med mitt hovedmål i løpet av 2012, så vil jeg gjerne se tilbake og si til meg selv at det meste var prøvd... Blant annet:
Da jeg først hørte om  Pinterest, var jeg ikke umiddelbart begeistret. (Hvis du ikke er kjent med Pinterest kan du lese denne artikkelen av webguru Nina Furu). Det er for eksempel fullt mulig å drive trafikk til egne sider gjennom andres bilder på Pinterest uten engang å referere til den opprinnelige kilden. Dette er for meg helt uetisk. Den opprinnelige kilde må alltid få kreditt når man bruker andres åndsverk på nett! (Ref min "Link with love"-button på siden). Så jeg satt en stund på gjerdet og fulgte med på Pinterest-fenomenet, før jeg omsider bestemte meg for å teste det ut selv - med mine egne bilder først, for sikkerhets skyld.

Lite skjedde da jeg la ut mine første bilder av diverse kort. Så la jeg ut bilder av mine påskespill og påskeegg, og da skjedde det litt mer: Jeg begynte å få "likes" og "repins" (det siste betyr at noen plukker opp bildet og "pinner" det på sin egen bildetavle på Pinterest). Da jeg la ut bilde av bokmerke-uglene mine om kvelden den 19. april skjedde det plutselig en hel del:

I løpet av en time fikk bildet 28 likes, 87 repins og uglene ble lastet ned 20 ganger (ca 50 besøkende var innom bloggen via Pinterest på den timen). Når man "pinner" et bilde havner man på en forside et kort øyeblikk, og der kan man altså rekke å bli "oppdaget". Den umiddelbare effekten av å være på forsiden er kort, men kan altså være betydelig, som i mitt tilfelle. Etter hvert kan man oppleve at andre "repinner" bildet, og det kommer en ny besøksbølge (forutsatt at den som pinnet faktisk gjorde det fra din side - hvilket gir link tilbake til deg - og ikke fra for eksempel Google bildesøk eller fra en annen nettside hvor bildet ditt er vist).

Uglene mine har fått to slike "besøksbølger" via Pinterest etter at jeg selv lastet opp bildet for snart en måned siden. I dag alene har jeg fått 70 Pinterest-besøk på bloggen som følge av at en dame repinnet uglebildet mitt.

Så kan man jo alltids spørre seg om trafikken er "riktig og viktig". Jeg blogger på norsk. Det var et valg jeg gjorde helt bevisst - jeg ønsker fortrinnsvis norske og skandinaviske besøkende. Pinterest sender inn besøkende fra absolutt hele verden. De forstår ikke så mye annet enn linken "Download" på min blogg, og de blir naturlig nok ikke faste følgere hos meg. De laster ned og drar sin vei - og de kommer trolig aldri igjen. Sånn sett er det ikke den type trafikk jeg helst ønsker meg - men det har fått meg til å vurdere å gjøre en fast kort engelsk summary i hvert innlegg, slik mange andre gjør.

Mine erfaringer viser altså at Pinterest KAN ha betydelig effekt! Er du en blogger med bilder å vise og med verden (hvor enn stor eller liten) som din målgruppe, så kan Pinterest helt klart være en kanal å vurdere.

Har du meninger om Pinterest eller det jeg har skrevet - legg gjerne igjen en kommentar! ☺


14 kommentarer:

 1. oioioi jeg er forvirret.-. heheh, kjenner at jeg må nok finne litt mer utav dette før jeg har en mening.. Men jeg har iallefall en mening om prosjektet ditt - og det er at jeg LIKER det! skulle gjerne ha lastet ned og printet ut alt mange ganger og sendt det rundt til alle jeg kjenner, men jeg har ikke fargeprinter for tiden... mmen så fort den blir koblet til( står nede i kjelleren og venter på at kontoret der skal bli ferdig) så blir det ugler til alle!;))
  håper du får mer følgere og alt snart, synes igrunnen det er rart at du ikke har det allerede men...
  hilsen june:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei June! Tusen takk for nok en kjempehyggelig heia-kommentar fra deg! Hahaha, ugler til alle... Da blir det nok hooo-hei! ☺ Lykke til med ferdigstillingen av kontoret. Vet alt om å vente på at et rom skal bli ferdig... ;-)

   Slett
 2. Jeg har et elsk/hat forhold til Pinterest... Elsker å titte, men hater det faktum at så snart du har pinnet noe, så har du faktisk overgitt retten til å bruke bildet fritt til de som står bak Pinterest. Selv om du har pinnet andres bilder, altså, det får jeg litt skremmende visjoner av? (Det har vært skrevet en del blogginnlegg og avisartikler rundt dette for en tid tilbake.)

  En helt annen sak er Craftgawker, har du lagt inn noe der? Anbefales voldsomt, altså! Der legger man inn tutorials fra sin egen blogg, treffene får du direkte i bloggen din. Selv er jeg helt frelst på Craftgawker og har stor glede av app'en på tlf også. Der er det mye på engelsk, men jeg registrerer at en del av våre svenske medbloggere etterhvert har blitt flinke til å bruke sitt eget språk, det synes jeg er stilig, og en positiv greie!

  Jeg håper i alle fall du når målet ditt, vakre, gavmilde bloggen må bestå :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og herlig at du deler tanker og tips! Jeg hadde ikke hørt om Craftgawker, måtte selvsagt sjekke det ut! Utrolig spennende - helt klart en potensiell "arena" for noen av mine prosjekter. Hjertelig takk for den og for gode ord. ♥

   Slett
 3. En mulighet for lesere over hele verden er jo å legge inn oversetter på siden din. :-) :-) Ha en fin fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så sant, så sant. Helt klart noe å vurdere. Ha en fin en du også! ;-)

   Slett
 4. Eg meiner det nettopp kom nokre forandringar i Pinterest når det gjeld opphavsretten til bilda du legg inn der. Ein gong har eg opplevd å bli kontakta av ein bloggar fordi eg hadde lagt inn ein diy frå denne sin blogg, og eg vart bedt om å fjerne den frå mi side på Pinterest.
  Eg synest bloggen din er super, og eg har allereie brukt fleire av tinga du har lagt ut. Seinast i går laga eg til eit flaskekort:) Eg passar alltid på å linke vidare til deg når eg lagar innlegg om slikt som eg har funne inne hos deg, og eg håpar at fleire finn veien inn til deg...
  Klem frå Sunnfjord

  SvarSlett
  Svar
  1. Næmen, har du prøvd flaskekortene også?!? Så moro!!! ☺ Jeg har også hørt noe om at Pinterest endret noe vedr opphavsrett som følge av press. I og med at det har vært rimelig mye debatt rundt dette, føler jeg meg tryggere på at det er ok. Du er en forbilledlig "linker", og jeg vet med sikkerhet at flere av følgerne jeg har fått på min blogg kom via deg. Setter utrolig stor pris på alt du har bidratt med av "liv" inn i bloggen min - omtale på egen blogg, linker, pinning og - ikke minst - alle varmende kommentarer. Stor klem tilbake.

   Slett
 5. Jeg fant denne fantastiske bloggen via Pinterest, så jeg må i allefall få takke en random "pinner" for å ha vist meg en flott blogg jeg kommer til å følge fast! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for hyggelige ord - og for "fast følge"! ;-) Setter stor pris på det!!!

   Slett
 6. I love your work and it's through Pinterest that I found you! So your words are very interesting to me.

  I love Pinterest but I always make certain that anything I pin links back to its original source. I won't just randomly 'repin' stuff, I click on the pin to check out the link first.

  I hope you keep pinning! x

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Maxbella, for your kind comment. Pinterest has done a lot of good for my blog so far, and I will keep pinning! ☺

   Slett
 7. Jag får också tacka någon som pinnat dina ugglor, utan det hade jag inte hittat hit!

  Jag använder Pinterest, och de få gånger jag använder bilderna länkar jag alltid tillbaka till källan, det är ju inte jag som kan skryta med den fina bilden eller den bra idén!

  Tack för en toppenfin blogg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Linda. Tusen takk for hyggelig kommentar. Det har kommet mye godt av Pinterest for min del - at du tittet innom er en av dem! ☺

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...