1. jan. 2012

Gi det videre i 2012 - et eksperiment

Kan en blogg om «papirgreier» bidra til å spre glede og omtanke i verden? Det vil jeg prøve å finne ut av. Dette er min plan:

Blogge om ting som kan gis videre
Jevnlig publiserer jeg innlegg om papirprosjekter som de aller fleste klarer å gjøre med en fargeprinter, papir/kartong, saks/skjæreverktøy (og noen ganger bittelitt tålmodighet…). De fleste av prosjektene har en intensjon om at det skal gis bort. For eksempel kort til alle mulige anledninger og ideer til hvordan man kan gi bort gaver med en ekstra selvgjort «touch». Jeg linker til prosjekter som dyktige, kreative mennesker har valgt å dele på nettet, og jeg legger ut noen prosjekter jeg selv har laget. Alt jeg linker til av filer for nedlastning er gratis. Av og til «premierer» jeg for aktivitet på bloggen med ferdiglagede saker (som i dette innlegget for eksempel).

Drive trafikk til bloggen
Jeg skal aktivt jobbe med å drive trafikk til bloggen gjennom kostnadsfri viralmarkedsføring. Facebook, Twitter og linking mellom blogger blir viktige verktøy. Målet er å skape en «si det videre»-effekt, slik at stadig flere finner veien til bloggen.

Finne bloggsponsor og gi inntekten videre
Om jeg i løpet av 2012 klarer å nå et konkret, tallfestet mål for antall jevnlig besøkende til bloggen (kommer tilbake til dette), og disse i tillegg viser seg å være aktive gjennom nedlastinger og kommentarer, er mitt neste mål å finne en sponsor til bloggen. Lykkes jeg, skal inntektene fra denne sponsoren gå til et godt formål (som jeg også kommer til å blogge om).

Prøve, feile – og bli stadig bedre
Gi det videre i 2012 er et eksperiment på flere måter. Mitt utgangspunkt per 1. januar er at jeg slett ikke kan så mye om verken blogging eller bruk av sosiale medier. Jeg har heller ikke tenkt ut hele eksperimentet i detaljer. Men det skal ikke hindre meg fra å hoppe i det og prøve (og sikkert feile litt)! Etter planen skal både bloggen og mine trafikkskapende aktiviteter utvikles og forbedres i løpet av året. Den som følger med får se.

Effekten jeg ønsker å skape:
 1. Noen utfører prosjekter i bloggen og gir det videre --> litt glede og omtanke er spredd i verden!
 2. Noen tipser andre om bloggen --> flere utfører prosjekter og gir det videre --> enda mer glede og omtanke er spredd i verden!
 3. Mange besøker bloggen etter hvert --> jeg klarer målet om bloggsponsor og gir inntekten videre til et godt formål --> intensjonen om glede og omtanke i «Gi det videre i 2012» når fram til noen i verden som virkelig trenger det!
Hvorfor gjør jeg dette?
 • Jeg elsker kort og ting som er laget av papir! Jeg skulle ønske at flere (meg selv inkludert) oftere valgte å gi et kort fremfor å sende en SMS eller melding på Facebook…
 • …men jeg er også fascinert av mulighetene som ligger i sosiale medier, og ønsker å utforske disse nærmere i et konkret prosjekt (personlig og yrkesrelatert nysgjerrighet).
 • Jeg liker tanken på at gode intensjoner kan spres. Og en av mine favorittfilmer gjennom tidene er «Gi det videre» (Pay it forward) (...trenger jeg si mer?☺)

Vil du hjelpe meg å gi det videre?
Jeg blir veldig glad hvis du stikker innom en gang i blant (legger siden til i Favoritter?), tipser noen om bloggen og/eller legger igjen en kommentar. Aller mest glad blir jeg hvis du faktisk prøver deg på et av prosjektene og gir det videre til noen! ♥

3 kommentarer:

 1. Har savnet blogginga di, Irene! Og så fant jeg denne! Gratulerer og lykke til!!

  Klem, Anne Solveig

  SvarSlett
 2. Spennende å følge irene:) håper du lykkes!

  SvarSlett
 3. Dette hørtes spennende ut. Håper du klarer målet ditt, så skal jeg titte innom her av og til :) Lykke til.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...