8. mai 2012

Nei takk til reklame. JA takk til AEROGRAM!I dag har jeg lært meg et nytt ord: Aerogram. Jeg liker det! ☺ Kort forklart et papir som brettes til brev og konvolutt i ett. Aerogrammer var mye brukt i "gamle dager", men som så mye annet av papir har det gått av moten. Det må jeg jo prøve å få gjort noe med! ;-)

Hos Felt & Wire fant jeg disse elegante aerogrammene for gratis nedlastning og print (linken til pdf-filen ligger i ordet "Herewith" i andre avsnitt i teksten):


Filene fra Felt & Wire er blanke inni, og kan brukes til hva som helst. Hvis du ikke vil skrive innsideteksten for hånd, kan du printe tekst på et eget ark som du klipper til og limer inni. Perfekt for eksempel til invitasjoner!


Jeg printet aerogrammene på vanlig hvit basiskartong 240 gram (det går nok helt fint med litt tynnere kartong også) og brettet dem etter instruksene i pdf-filen. "Lukkeflappen" sitter godt i slissene på baksiden, men jeg setter nok på en liten ekstra forsegling (for eksempel en liten bit blank tape) dersom - eller rettere sagt: NÅR! - jeg skal sende dem med posten.

TIPS: Riss/preg brettelinjene først langs en linjal med en butt strikkepinne eller lignende, og stryk deretter over med strikkepinnen liggende flatt. Dette gjør brettingen så mye enklere og penere!Lenge leve nostalgien - send et aerogram! ☺


7 kommentarer:

 1. Digger bloggen din! Du har så mykje fint og flott! Gler meg til å prøve både aerogram og papirdokker! Må berre skaffe meg ein fargeprintar først. :) Stå på vidare!!

  SvarSlett
 2. Stilige aerogram :) d vil eg prøva ein dag:) ha ei go natt!

  SvarSlett
 3. Kult! Det må prøves ut en gang! Takk igjen for tips! Ha en fin natt

  SvarSlett
 4. Kjempesmart!! Denne skal jeg notere meg bak øret :)
  Klæm

  SvarSlett
 5. Vi sendte Aerogram når vi var i utlandet ;o) Det er jo et annet ord for flypost..tror æ enda har noen liggende, om ikkje blanke, så er de full av hyggelige ord ;o)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...