19. jul. 2012

Vindmølle-kort - Pinwheel cardFor english summary, see end of post.

Det er en stund siden jeg la ut noe selvlaget her på bloggen. Både kreativ tiltakslyst og tid/anledning varierer, og for tiden er det mest småpuslerier til eget bruk og utprøving av ideer som gjelder.

Et av mine testprosjekter er et vindmølle-kort. Vindmølle er vel ikke egentlig ordet, men jeg har ikke funnet en bedre oversettelse for pinwheel (noen som har forslag?). Da jeg begynte testingen hadde jeg et bilde i mitt hode av noe helt annet enn det jeg foreløpig har endt opp med. Sånn er det noen ganger. Kanskje jobber jeg videre med den opprinnelige ideen - kanskje ikke...

Men et enkelt og greit kort ble det i alle fall! Prinsippet er at et hjul kan snurres og ulike farger "spinner" i møllen og gir inntrykk av bevegelse. Som dette:
For å lage dette kortet trenger du en liten splittbinders - også kalt brad (fås kjøpt feks hos Panduro og i scrapbookingbutikker) - i tillegg til kartong og fortrinnsvis en skalpell/hobbykniv (jeg tror det blir vanskelig å klippe ut "vingene" i møllen med saks). Desto tykkere kartong du bruker i printeren, desto bedre resultat blir det av kortet. For litt generelt om printing og laging av kort, se dette innlegget.

Fremgangsmåten er beskrevet i pdf-filen (på engelsk), og dette bildet oppsummerer prosessen sånn noenlunde:
Jeg har lagt et redigerbart tekstfelt på banneret på forsiden av kortet, hvis du ønsker å skrive inn tekst i pdf-filen før du printer. Se bildet øverst i innlegget som eksempel.

Ha en fargerik innspurt mot helg! ☺


LAST NED GRATIS HER / FREE DOWNLOAD HERE:

PINWHEEL CARD 

(Kun personlig bruk, selvsagt. Personal use only, needless to say...).

.....

It's been a while since my last "made by me" project. Time and creative flow are variable factors... I've been doing some testing of different ideas, though, and this pinwheel card is one of my "prototypes". It turned out quite different than what I had imagined. I might work som more on my original idea - or perhaps not... Time will show.

However, this prototype is still a fully functional pinwheel (windmill) card, and it's yours to download and make if you please. The pdf file (two pages) includes instructions in english and editable text field on the banner (front of card). Download here or from link above.


May your upcoming weekend be a colorful one! ☺


Irene

3 kommentarer:

 1. Kjempeflott kort! Eg er stadig like imponert over det fine du skapar:)
  Skrivaren vår er ikkje spesielt glad i den tjukke kartongen. I går skulle eg skrive ut ein plakat til badet, men det vart ikkje vellukka:( Æsj og!

  SvarSlett
 2. Wow! I love it - you are yet again a wonderfully talented lady!

  SvarSlett
 3. Denne var kul. Kan brukes til så mangt. Skal huske på den til podens bursdagsinvitasjoner.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...