2. jun. 2012

Magnetisk moroFor english summary, see end of post.

Denne uken fant jeg ut at det finnes magnetisk papir som man kan bruke i blekkskriver! Det var en kommentar på bokmerke-uglene mine på Pinterest som satte meg på sporet, og noen kjappe søk på nettet viste at det finnes flere tilbydere av magnetisk papir (for meg var det mest beleilig å stikke innom Biltema).

Først ble jeg faktisk en smule skuffet. Jeg hadde nok sett for meg at jeg kunne bruke mine printede magneter som vanlige magneter - det vil si til å henge opp ukeplaner, SFO-oversikter, barnetegninger, bursdagsinvitasjoner med mer. Men magnetarkene er ikke sterke nok til slik bruk. Materialet er mykt, som en tynn matte - hvilket selvsagt også er forutsetningen for at arkene går gjennom en blekkskriver (kan ikke brukes i laserskriver) og at man enkelt kan skjære og klippe i dem.

Hva kan man bruke magneter til som ikke kan brukes til å holde ting på plass? Det må jo bli til pynt, det da. Men "bare" til pynt - det er jo litt kjedelig, er det ikke..? Tenkte jeg.

Plutselig kom jeg til å tenke på en barne-app som jeg lastet ned til min iPad for en stund siden: Plic, Ploc, Wiz. I appen drar man ulike geometriske former med fingeren og bygger figurer av dem. Enkelt, morsomt og utviklende tidsfordriv for barn (og for noen voksne med sånne interesser...☺).


Mitt spørsmål var: Ville det være mulig å lage noe à la  Plic, Ploc, Wiz med magnetarkene jeg hadde kjøpt...?

Kjapt satte jeg opp et A4-ark med noen enkle "Plic-Ploc-former" som jeg printet ut på magnetpapir. For å holde kutting og skjæring til et minimum plasserte jeg alle figurene i ruter som jeg skjærte ut langs en linjal (det går også helt fint å klippe). Jeg har for eksempel ikke brydd meg om å skjære inntil skyene - på et hvitt kjøleskap spiller det ingen rolle at de har hvite hjørner. Så satte jeg i gang med "byggingen":
Magnetark-rutene fester akkurat passe hardt til underlaget, tas enkelt av igjen - og er enkle å skyve rundt på døra til du er fornøyd med plasseringen. Barnehender klarer dette fin-fint!

De tilsammen 48 "byggeklossene" jeg satte opp på et A4 ark var nok til alle figurene du ser på øverste bilde. Hvis du har lyst til å prøve med de samme "klossene" som jeg har brukt i mitt test-prosjekt, kan du laste dem ned fra linken litt lenger nede på siden.

For øvrig er det jo bare kreativiteten som setter grenser for hva som kan printes på magnetark. Selv fikk jeg mange nye ideer mens jeg testet Plic-Ploc-varianten. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du er interessert i at jeg legger ut flere magnetiske prosjekter for print!

Ønsker alle en fortreffelig helg.


Download basic shapes for magnetic printing paper (A4/pink, blue and black)

.....

I just realized there is something called magnetic printable paper. I found that several stores in Norway sell these (not too expensive), so I guess they are available in most other countries as well. The ones I bought are for inkjet printers. They are made of soft magnetic material and are easy to cut into desired shapes. 


My printed magnets are not strong enough to hold much, but they work great as decor and "movable art". I took inspiration from an iPad/iPhone app for children called Plic, Ploc, Wiz and printed simple "building blocks" for my refrigerator door as a test project (feel free to download the shapes from the link above). It worked out pretty much the way I wanted it to! ☺


I got several other "magnetic" ideas when testing this. Leave a comment if you are interested in more printable projects for magnetic paper, and I might return with some more ideas.


Wish you all a happy weekend.

Irene

6 kommentarer:

 1. STILIGT!!!! Takk for at du gir det videre!
  Ha en fin søndag! klem

  SvarSlett
 2. Det var artig!
  God søndag til deg:-)

  SvarSlett
 3. Fin idé! Og så er det artig med magnetiske ark til invitasjoner og takkekort av ulikt slag. Da henger de av seg selv på kjøleskapet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elisabeth. Helt enig med deg - invitasjoner og takkekort og denslags er supert på magnetpapir! Henges jo som regel på kjøleskapet uansett. ☺

   Slett
  2. Hei igjen! :) Invitasjonskortene i FIESTA-serien ble i dag til diplomer på avslutningsfesten for en klasse med masterstudenter fra NTNU! Det var stor suksess!

   Slett
 4. I love it! Så fint och roligt! Det ska vi absolut testa!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...